Explosief begin 2014 voor Simyo

6 januari 2014 door in Simyo.

SimyoDe grote providers van mobiele telefonie, KPN, T-Mobile en Vodafone, noteerden tijdens de jaarwisseling uiteraard een stijging in het dataverkeer, maar dat stelde niets voor bij hetgeen Simyo liet zien. Het dataverkeer van de sim only-aanbieder steeg ten opzichte van de jaarwisseling vorig jaar met bijna 500 procent! Meer goed nieuws, in februari gaat Simyo een flexibele 4G-bundel aanbieden.

Simyo, als sim only-aanbieder een dochteronderneming van KPN, spreekt zelf met het vuurwerk nog in gedachten heel toepasselijk  van een explosieve groei. Het dataverbruik steeg met maar liefst 481 procent. Net als bij de andere providers steeg ook het aantal gesprekken. Die stijging van 38,5 procent valt echter in het niet bij de stijging van het dataverkeer. Vorig jaar belden 8.000 Simyoklanten, dit jaar gaven 11.000 klanten de voorkeur aan een gesproken bericht. Het aantal sms-berichten daalde met 19,8 procent naar 110 duizend berichten.

Flex 4G

In december 2013 maakte Simyo bekend dat zij half februari 2014 een flexibele 4G-bundel gaan aanbieden. Uniek aan deze bundel is het feit dat deze maandelijks aan en aan is te zetten. Voordat deze bundel landelijk beschikbaar komt, wordt deze uitgebreid getest door een selecte groep klanten zodat de 4G-ervaring straks optimaal is. Steeds meer mensen kiezen voor een sim only-variant als hun mobiel abonnement is afgelopen. De aanschaf van een los nieuw toestel is een flinke uitgave, waardoor de toestellen uit het middensegment, die goedkoper zijn dan de topmodellen maar uitstekend voldoen,  populairder worden. Dat biedt volop kansen voor de sim only-aanbieders en Simyo speelt daar dus al slim op in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Soepele jaarwisseling voor grote providers

Traditioneel is de jaarwisseling het drukste moment van het jaar op de mobiele netwerken. Extra spannend was deze keer hoe...

Sluiten