KPN en Vodafone maken roamingbundels groter

24 maart 2016 door in KPN en Vodafone.

no-roamingKPN en Vodafone hebben bekend gemaakt dat ze per mei de Europese roamingbundels groter zullen maken. Hierdoor zal je dus voor minder geld in het buitenland kunnen sms’en, bellen en internetten. Deze veranderingen hebben te maken met de nieuwe regels binnen Europe, die per 1 mei van kracht zijn. Uiteindelijk zal deze regelgeving er voor zorgen dat er geen roamingkosten meer zijn in 2017.

KPN bundels

KPN maakt alle internetbundels minimaal twee keer zo groot. Zo zal de dagbundel van 2,50 euro nu 100 MB hebben, en wordt de weekbundel van 5 euro verdubbeld naar 200 MB. Een maandbundel van 10 euro gaat van 200 MB omhoog naar 500 MB. KPN heeft besloten om andere bundels, zoals de Buurlandbundel en de Belbundel, te verwijderen.

Prepaid klanten van KPN zullen vanaf mei helemaal geen roamingkosten meer hebben. Dit heeft KPN tegenover Tweakers gezegd. Technisch gezien zou het tot op heden onmogelijk zijn om het gebruik in het buitenland te verrekenen met de bundel voor het binnenland.

Vodafone bundels

Vodafone heeft ook laten weten dat het de prijzen aan zal passen, zo laat het bedrijf weten aan Nu.nl. De dagbundel van 2 euro per dag zal van 35 MB naar 50 MB gaan. Ook zal het bedrijf na 1 mei daar 50 sms’jes en belminuten aan toevoegen. De dagbundel van 4 euro zal met 25 MB toenemen tot 125 MB. Ook hier zullen sms’jes en belminuten aan toegevoegd worden, elk 125.

Prepaid klanten bij Vodafone zullen binnen Europe geen extra kosten hebben vanaf mei. Dat wil zeggen dat ze binnen Europa voor hetzelfde tarief hun bundel kunnen gebruiken, zoals ze dat in Nederland doen.

Mocht je niet zo’n bundel aan willen schaffen, ook dan is er goed nieuws. De kosten voor het internetten, sms’en en bellen gaan ook omlaag. Beide bedrijven zullen het maximumtarief hanteren (zoals ingesteld door de EU) van 6 cent per MB, 6 cent per minuut en 2 cent per sms. Dit is aanzienlijk lager met de eerdere tarieven van respectievelijk 20, 20 en 7 cent.

T-Mobile en Tele2 zullen ook veranderingen door moeten voeren, maar de woordvoerders hebben daar nog niks over gemeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Drie maanden onbeperkt data voor Vodafone abonnees

Vodafone heeft een aantal veranderingen doorgevoerd bij de abonnementen. Zo wordt het nu voor nieuwe (en verlengende) abonnees mogelijk om...

Sluiten