Een derde van 10-jarigen heeft smartphone

17 juli 2013 door in Algemeen en Mobiel internet.

girl_with_mobile_phoneNederland is met een percentage van 94 procent een internetland bij uitstek. Vaak gaan we online via de smartphone. Dan kan het bijna niet missen dat ook de jeugd daar een rol in speelt. Dat blijkt te kloppen. Onderzoek laat zien dat 90 procent van de jeugd tussen 13 en 17 jaar een smartphone heeft. De helft heeft daar ook een internetabonnement bij.

Mijn Kind Online en Kennisnet voerden een kwalitatief onderzoek onder 47 leerlingen uit, gevolgd door een brede enquête onder 1.513 tieners tussen tien en zeventien jaar en deelde de resultaten met nutech.nl. Van de 10-jarigen is 52 procent voorzien van een mobiele telefoon, waarvan 33 procent een smartphone is. Onder de elfjarigen heeft 49 procent een smartphone.

Internetland

Zoals we vorige week al schreven, kent Nederland veel actieve internetters. Uit het onderzoek onder tieners blijkt dat de jeugd goed vertegenwoordigd is als het om smartphonebezit gaat. Het mobiele internet gebruiken ze vooral om actief hun socialmedianetwerken te beheren. Facebook en Twitter zijn het populairst. De jeugd maakt overigens niet alleen gebruik van smartphones om online te gaan, dat gebeurt ook via de spelcomputer (25 procent), tablet (44 procent), desktop (54 procent) en veruit het meeste geliefde apparaat is met 70 procent de laptop.

Kind en mobiel

Wanneer krijgt een kind zijn of haar eerste mobiel? Natuurlijk is dat voor iedereen een ander moment. Voor de één is dat het moment dat zoon of dochter alleen op pad gaat. De ander wacht tot kindlief voldoende beseft dat een mobiel niet gratis is en voldoende verantwoordelijkheid toont in het gebruik van beltegoed. Voor de jongste telefoonbezitters is vooral het contact met het thuisfront belangrijk, gevolgd door contact met vrienden. Het zal geen verrassing zijn dat naarmate kinderen ouder worden de volgorde omdraait naar eerst vrienden en dan thuis, meestal moeder. Ook het hebben van een telefoon voor noodgevallen en veiligheid is een belangrijke reden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone: New Phone Every Year

Vodafone biedt zakelijke klanten de dienst New Phone Every Year. Er gaan sterke geruchten dat deze dienst binnenkort ook voor...

Sluiten