De winst herstelt bij KPN

30 juli 2015 door in KPN.

Eelco Blok KPNKPN krabbelt weer een beetje overeind. Het bedrijf had verwacht dat de brutowinst over heel 2015 zou gaan dalen en pas aan het einde van dit jaar zou gaan stabiliseren. Inmiddels zijn de tweede kwartaalcijfers van dit jaar gepresenteerd en herstelt de provider sneller dan verwacht. Ook telt de provider nu meer mobiele klanten en is het 4G-netwerk in een jaar tijd tachtig procent sneller geworden.

Snel herstel
Dat KPN zo snel herstelt, komt vooral door aanhoudende klantengroei en kostenbesparingen, zegt CEO Eelco Blok. De omzet daalde het afgelopen kwartaal met bijna 4 procent naar  1,75 miljard. Dat kwam vooral door omstandigheden op de zakelijke markt. In dat segment daalden de inkomsten namelijk met 9 procent.

Het zakelijke segment doet het slechter omdat bedrijven steeds minder vaste telefoniediensten afnemen. En dat blijft zo doorgaan, weet KPN. Wel vertrouwt KPN erop dat dit uiteindelijk stabiliseert. De groei moet komen uit gebundelde diensten. Daarnaast ook uit diensten om activiteiten naar een internetomgeving te kunnen verplaatsen.

Intussen zijn er ook reorganisaties gaande in het bedrijf. Deze zullen vanaf volgend jaar zo’n 400 miljoen aan jaarlijkse kostenbesparingen opleveren. KPN is nu heel positief over de komende resultaten die geboekt zullen worden.

Dataverbruik
Het dataverbruik groeit en groeit. Dat komt vooral door de exponentiële groei van streamingdiensten, zegt KPN. Vandaag de dag gebruikt de gemiddelde KPN-klant 1,1 gigabyte internet per maand.

KPN verwelkomde 68.000 nieuwe klanten met een mobiel abonnement, waarop het totale aantal mobiele abonnementen nu op 7,5 miljoen ligt. Daarnaast nam het aantal prepaid-klanten af, met een aantal van 84.000.

Sneller 4G-netwerk
Het 4G-netwerk van KPN is het afgelopen jaar flink sneller geworden. Waar de snelheid van het netwerk een jaar terug op 20 Mbps (2,5 MB per seconde) lag, lag deze eerder dit jaar op 36 Mbps (3,2 MB/s). Nu stelt KPN dat de gemiddelde snelheid van het netwerk in een jaar tijd met 80 procent is toegenomen naar 36 Mbps (4,5 MB per seconde).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
4G-uitrol van Tele2 duurt wat langer

Tele2 zou in juni van dit jaar al haar klanten overgezet hebben naar het 4G-netwerk. Dat is eind juli nog...

Sluiten