Datatellen met een app

20 december 2013 door in Mobiel internet.

MyDataManagerOnbeperkt internet komt niet veel meer voor in de huidige abonnementen voor mobiele telefonie, het buffet is een menu op maat geworden. Dan is het handig om te weten hoeveel MB’s jouw internetbundel moet hebben of misschien wil je gewoon eens weten hoeveel MB’s je nu eigenlijk over de digitale snelweg stuurt. Daar zijn hulpmiddelen voor, de datateller-apps, van de providers zelf of onafhankelijke varianten.

Vorige week lieten we al handige algemene apps zien, vandaag zoomen we in op datateller-apps. De grote providers hebben over het algemeen een eigen app waarin je informatie vindt over je rekeningen, je abonnement en natuurlijk je tegoeden, waaronder je dataverbruik en die laatste vaak onderverdeeld in WiFi en mobiel internet. Als je de app van je eigen provider gebruikt, is het verschil in werkelijk gebruik en het afgerekende aantal MB’s het kleinst.

Specifieker inzicht krijg je door gebruik te maken van een gespecialiseerde datateller, waarbij je bijvoorbeeld zelf een periode in kunt stellen waarin je internetgebruik wordt bijgehouden en soms is er een onderverdeling in het gebruik van WiFi, roaming en mobiel internet.

My Data Manager

Deze app maakt onderscheid tussen het gebruik van WiFi, mobiel internet en roaming en geeft je ook de mogelijkheid om een dataplan te maken en een datalimiet in te stellen. Op basis van je verbruik, voorspelt de app ook je toekomstig verbruik. De rapportages worden ook weergegeven in staafdiagrammen en grafieken.

Beschikbaar voor: Android, iOS

Data Usage

Ook bij deze app kun je de meetperiode instellen. De Androidversie biedt de mogelijkheid om een widget in te stellen die actuele verbruiksinformatie geeft. In de iOS-versie kun je een badge instellen waardoor het app-icoontje wordt voorzien van een getal dat het dataverbruikspercentage aangeeft.

Beschikbaar voor: Android, iOS

Belstatus

Deze app is er in varianten voor Hi, KPN en T-Mobile, te onderscheiden door de kleur die bij de provider hoort en geeft zonder veel poespas inzicht in rekeningen, abonnementsgegevens en verbruik van tegoeden.

Beschikbaar voor:  Windows Phone

Traffic Monitor

De Traffic Monitor meet dataverkeerverbruik voor WiFi, roaming en mobiel internet, maar registreert ook gesprekken en SMS en geeft dus veel informatie over een naar eigen inzicht in te stellen periode.

Beschikbaar voor: BlackBerry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Wat doe jij op zondag?

Uit een Europees onderzoek van Widespace blijkt dat we gemiddeld 150 keer per dag de smartphone gebruiken en dat we...

Sluiten