Data verdubbeling bij KPN en Vodafone

4 januari 2016 door in KPN en Vodafone.

KPN dataverbruikVlak voor de jaarwisseling heeft KPN nog even wat cijfers over 2015 vrijgegeven. Zo is het gemiddelde dataverbruik van mobiele klanten bij KPN in 2015 ruim verdubbeld. In het derde kwartaal van het afgelopen jaar werd door een gemiddelde klant 1,3 GB per maand verstookt, terwijl dit een jaar eerder nog ‘slechts’ 620MB was.

Over het hele netwerk van KPN, dus inclusief partijen zoals Simyo en Telfort, ligt het gemiddelde met 913MB per maand overigens een stukje lager. Het lijkt er daarmee op dat de standaard 4G snelheden bij KPN hun bijdrage dus wel leveren aan de dataconsumptie.

Jaarwisseling

KPN gaf aan te verwachten dat het dataverkeer rond de jaarwisseling zo’n 40 procent hoger ligt dan op een normale dag.
Vodafone was zo vriendelijk om aan het begin van het nieuwe jaar direct met wat leuke cijfers van de jaarwisseling te komen. Zoals verwacht zagen ook zij een verdubbeling van het internetverkeer ten opzicht van een jaar ervoor. Bellen ging met 3,6% achteruit, en sms’en daalde met maarliefst 30%. Wel grappig om te zien waren de pieken in het sms-gebruik tijdens de WhatsApp storingen gedurende de oudejaarsavond.

Maar voor nu: de allerbeste wensen!

Happy New Year

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Youfone vernieuwt sim only aanbod

Even een kort nieuwtje: Youfone heeft zo vlak na de kerstdagen nog eens extra uitgepakt met haar sim only aanbiedingen....

Sluiten