Daling sms bereikt bodem

24 november 2014 door in Algemeen en Mobiel internet.

ACMDe daling van het aantal verstuurde sms-berichten in Nederland lijkt tot stilstand te zijn gekomen. Sinds eind 2012 neemt het aantal verstuurde sms’jes elk jaar nog flink af, en volgens enkele analytici was het einde voor de ooit zo populaire berichtenservice nabij. Dat blijkt toch niet helemaal waar te zijn, zo blijkt nu.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) meldt dit in haar Telecommonitor over het tweede kwartaal van 2014. Er is voor het eerst in vier jaar sprake van een kleine stijging in het aantal verstuurde berichten, zo meldt het rapport. Met ruim 1 miljard berichten per kwartaal lijkt de bodem dan ook bereikt.

Mobiel internet
Een trend die zich vooralsnog wel voortzet is de toename van mobiel internet. Het gebruik hiervan groeide in het tweede kwartaal stevig, met bijna 25 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. In totaal zijn er nu maar liefst 11,3 miljoen smartphones en tablets in Nederland die gebruikmaken van mobiel internet. Dat betekent een enorme stijging in het dataverbruik ten opzichte van dezelfde periode in 2013, met maar liefst 83 procent.

Sneller kabelinternet
De Telecommonitor heeft ook onderzoek gedaan naar de snelheid van kabelaansluitingen. In het tweede kwartaal van 2014 heeft ruim 98 procent van de internetabonnementen via kabel een snelheid van 10 Mbps of meer. Ter vergelijking: vorig jaar was dat nog ‘slechts’ 75 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Tele2 komt binnen enkele maanden met eigen 4G-netwerk

Voor klanten van Tele2 moet dit zeer goed in de oren klinken. De provider komt namelijk binnen enkele maanden met...

Sluiten