Combinatie Nexus 5, Android Lollipop en Vodafone zorgt voor sms-problemen

18 november 2014 door in Vodafone.

VodafoneVodafone-klanten met een Nexus 5 die veel gebruik maken van sms-berichten doen er goed aan niet te updaten naar Android 5.0. Sms’en is namelijk niet meer mogelijk na de update.

Dat meldt Tweakers op basis van klachten op het forum van de website. Vodafone bevestigt in een reactie op Facebook dat er inderdaad problemen zijn.

Het zou gaan om een specifieke combinatie van Vodafone-klanten met een Nexus 5-toestel die sinds kort gebruik maken van Android 5.0 Lollipop, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem die onlangs is uitgerold.

Ook klanten van Hollandsnieuwe, een zusterorganisatie van Vodafone, ondervinden problemen. Sms-berichten kunnen wel worden verstuurd, maar blijken vervolgens niet aan te komen bij de geselecteerde ontvangers. Daardoor kan verwarring optreden, en zowel Google als Vodafone zeggen dan ook bezig te zijn met het bedenken van een oplossing.

Kosten sms-berichten
Sms’jes mogen dan niet aankomen, de kosten voor het versturen van de berichten worden wel degelijk in rekening gebracht. Er worden zelfs extra kosten gevraagd, omdat de verstuurde sms’jes door Vodafone worden aangemerkt als berichten die naar het buitenland worden verstuurd. Daardoor vallen deze sms-berichten buiten de bundel.

Gebruikers hebben zelf op allerlei fora al oplossingen bedacht. Zo hebben enkele Vodafone-klanten hun Nexus 5 weer teruggezet naar Android 4.4.4, waarna de problemen verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile maakt prijzen transparanter

Telecomprovider T-Mobile lijkt zijn imago te willen verbeteren. De aanbieder van mobiele telefonie gaat de prijzen van toestellen inzichtelijker maken....

Sluiten