Laatste cijfers Vodafone Nederland: Klant en omzet verlies

7 februari 2017 door in Vodafone.

Vodafone cijfersHet is de laatste keer dat Vodafone de cijfers presenteert van Vodafone Nederland. Helaas laat het Britse bedrijf zowel voor de groep als voor Nederland geen uitstekende resultaten zien. Het laatste kwartaal behaalt de onderneming minder omzet en verliest 92.000 abonnees in Nederland. Vanaf 2017 gaat Vodafone verder met Ziggo onder VodafoneZiggo.

De zware prijs concurrentie in Nederland heeft zich laten gelden bij Vodafone. Naast een omzetdaling verliest het bedrijf 92.000 abonnees. In Nederland daalde de omzet met 6,4%. In de consumenten markt zag het bedrijf veel mobiele abonnees overstappen naar concurrenten. Binnen het zakelijke segment kampt Vodafone met sterke concurrentie.

Laatste kwartaal cijfers Vodafone Nederland

Vorige week donderdag presenteerde het Britse Vodafone de resultaten over het laatste kwartaal. De onderneming rapporteert in boekjaren en die lopen niet volledig gelijk met het normale jaar. De totale omzet binnen de groep was 13,7 miljard euro. Hiermee behaalt het bedrijf 4% minder omzet dan in hetzelfde kwartaal van 2015.

Vodafone Nederland liet een vergelijkbare trend zien, het bedrijf behaalde een lagere omzet dan vorig jaar, 416 miljoen euro. In totaal verloor Vodafone Nederland 92.000 abonnees in het afgelopen kwartaal. Daarvan waren 25.000 postpaid klanten en 67.000 prepaid abonnees. In Nederland zijn er nu in totaal 4,871 miljoen klanten. 1,065 miljoen van het totaal zijn postpaid klanten en het bedrijf heeft 3,806 miljoen prepaid klanten. De provider bereikte net voor de samenwerking met Ziggo het diepte punt in aantal abonnees. Het aandeel prepaid daalde in het laatste kwartaal tot 21,9%. De cijfers zijn exclusief Vodafone Thuis. Het vaste onderdeel van Vodafone werd op 16 december verkocht aan concurrent, T-Mobile Nederland. Het zelfde T-Mobile dat ook aast op de mobiele abonnees van Vodafone en hiervoor zelfs een aantrekkelijke deal bedacht.

Nieuwe provider VodafoneZiggo

Afgelopen kwartaal is de laatste keer dat Vodafone de resultaten uit Nederland afzonderlijk zal vermelden in de kwartaalrapportage van het Britse bedrijf. Vanaf dit jaar is het Nederlandse onderdeel samen gegaan met het Ziggo van Liberty Global. De onderneming die is ontstaan uit de nieuwe samenwerking, zal apart rapporteren.

De onlangs afgeronde fusie tussen Vodafone Nederland en Ziggo brengt een geheel nieuwe speler in de Nederlandse markt. Na de fusie heeft het bedrijf de naam VodafoneZiggo gekregen. De onderneming zal blijven werken met twee merknamen; Ziggo en Vodafone. Zowel Liberty Global als Vodafone hebben een belang van 50% in VodafoneZiggo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Q4 2016 cijfers KPN: Klanten zijn meer tevreden

Woensdag 1 februari 2016 presenteerde KPN de kwartaal cijfers over Q4 2016. De marktleider in Nederland zag de omzet en...

Sluiten