Binnenkort ook bellen via 4G met T-Mobile

10 oktober 2015 door in T-Mobile.

t-mobileOnlangs kondigde KPN al aan dat het in 2016 bellen over het 4G netwerk aan gaat bieden. T-Mobile zou dezelfde plannen hebben als KPN, en dus ook het zogenaamde VoLTE aanbieden in 2016. T-Mobile zou al enige tijd bezig zijn met het aanpassen van de netwerkapparatuur, gemaakt door Huawei.

T-Mobile VoLTE heeft geen haast

GSM Helpdesk sprak met T-Mobile op een bijeenkomst in Zeeland. Op deze bijeenkomst heeft Richard Marijs, netwerkspecialist bij T-Mobile, gezegd dat VoLTE ook naar T-Mobile zal komen. Voice-over-LTE zal echter geen haast hebben bij het bedrijf, met als belangrijkste reden dat het aantal toestellen dat deze functie zou ondersteunen nog erg beperkt is. Wel zou vast staan dat VoLTE ergens in 2016 geactiveerd zal worden.

Daarnaast zou T-Mobile iedereen deze kwaliteit kunnen willen bieden, en daarvoor heeft het eerst een volledig dekkend 4G netwerk nodig. In oktober verwacht T-Mobile dat de landelijke dekking 95% bedraagt. De provider spreekt hierbij van een landelijke dekking. Zodra de landelijke dekking behaald is, zal T-Mobile door blijven gaan met het plaatsen van antennes. Hierdoor wordt het netwerk verder uitgebreid, en zullen enkele gaten in het netwerk gedicht kunnen worden.

Over VoLTE

VoLTE, kort voor voice-over-LTE, is het bellen over het 4G netwerk. Hiermee is het mogelijk om heel snel een verbinding op te zetten, waardoor je je gesprekspartner sneller kan bereiken. Nadeel van VoLTE is dat dit via dezelfde provider moet gebeuren. Hierdoor kan je alleen van VoLTE gebruik maken als jullie bijvoorbeeld allebei een abonnement van T-Mobile hebben. Momenteel wordt er in Zuid-Korea wel getest voor het gebruik van VoLTE tussen verschillende providers, maar het zal nog wel even duren voordat het zover is dat we dat ook in Nederland zullen kunnen gebruiken. Daarom zal de verbinding die je gebruikt als je naar iemand belt met een andere provider, nog steeds 2g of 3g zijn voor de ontvanger. Zelf zal je wel gebruik kunnen maken van 4G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN wordt officiële reseller Apple Watch

Het is vanaf nu mogelijk om naast verschillende (Apple) telefoons, ook een smartwatch te kopen bij KPN. KPN zal vanaf...

Sluiten