Bijna 1,4 miljoen 4G-klanten KPN

2 augustus 2014 door in KPN.

KPNTelecomprovider KPN heeft bijna 1,4 miljoen klanten met 4G in zijn bestand. Een kwartaal geleden waren dat er nog slechts 1 miljoen. Dat betekent een forse stijging van bijna 40 procent. Niet alleen het aantal 4G-klanten neemt toe, ook het totale bestand wordt groter. De omzet uit de mobiele tak van het bedrijf blijft echter nog wel steeds afnemen.

Dat maakt KPN bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Het bedrijf zag vooral meer consumenten een 4G-bundel nemen, van 610 duizend naar 845 duizend klanten in slechts één kwartaal. Daarnaast hebben maar liefst 525 duizend zakelijke klanten beschikking over 4G, ten opzichte van 412 duizend aan het einde van het vorige kwartaal.

Er werd door KPN-klanten niet alleen gekozen voor nieuwe bundels, er kwamen ook klanten bij. Zo kon de provider 53.000 nieuwe consumenten verwelkomen en ook bij de zakelijke tak werden er 16.000 nieuwe abonnementen afgesloten.

Winst
KPN heeft in het tweede kwartaal ook meer winst geboekt dan een jaar eerder. Dat komt mede door een eenmalige meevaller, die veroorzaakt is door een wijziging in het pensioenstelsel van het bedrijf. Daardoor kwam er een bedrag van maar liefst 451 miljoen euro vrij.

KPN gaf bij de presentatie ook aan door te gaan met de reorganisatie van het bedrijf. Daardoor verdwijnen er dit jaar nog in totaal 400 tot 500 banen, en op lange termijn zelfs 1500 tot 2000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Gratis mobiel internetten met Amerikaanse FreedomPop

De Amerikaanse telecomaanbieder FreedomPop wil gratis bellen, sms’en en mobiel internetten aan gaan bieden in Nederland. De provider zal deze...

Sluiten