Beheer WiFi in treinen naar NS

31 maart 2014 door in Mobiel internet en T-Mobile.

T-Mobile wifi bij NSWiFi in de intercity’s van de NS is al sinds 2010 mogelijk. T-Mobile kreeg het contract om de treinstellen van draadloos internet te voorzien. Vorig jaar werd het contract met een jaar verlengd. Per 1 april verhuist het beheer van het WiFi-netwerk naar de NS zelf. De naam wijzigt, maar verder verandert er voor gebruikers nog niets. Per 1 april, die datum doet je toch altijd even de wenkbrauwen fronsen, toch?

De gratis internetverbinding in de trein blijft voorlopig nog via het netwerk van T-Mobile verlopen, maar de NS wordt zelf verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. De snelheid van het netwerk laat vaak te wensen over. Gebruikers klagen dan bij T-Mobile. De naamsverandering in ‘WiFi in de trein’ moet dat voorkomen. Klachten en storingen kan men melden bij de NS. Er volgt een nieuwe aanbesteding voor gratis WiFi, maar wanneer precies is niet bekend. T-Mobile verzorgt sinds 2010 de gratis internetverbinding in de treinen van de NS via het 3G-netwerk. De provider had de openbare gunning destijds gewonnen van KPN. Vorig jaar werd het contract verlengd met een jaar. KPN verzorgt WiFi op de stations.

Openbaar

Als je gebruik maakt van WiFi in de trein, doe je dat via een openbaar WiFi-netwerk. En waar we er een de ene kant alles aan doen om onze privacy te beschermen, gooien we aan de andere kant onze ‘diepste geheimen’ zonder dat we het zelf weten in de openbaarheid. Ik moest tocht wel even slikken toen ik het artikel van Maurits Martijn op de Correspondent las. Voor mij dus even geen WiFi in de trein.

En jij, maak jij vaak gebruik van WiFi in de trein? Of is het voor jou juist een moment om even ‘mobielloos’ te zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Simyo neemt Tele2 op de hak

Enkele jaren geleden ging Simyo van start, en pakten zij enige publiciteit door de website van Ben te kopiëren. Anno...

Sluiten