Bagage volgen met smartphone

5 april 2014 door in KPN.

bagageUit onderzoek blijkt dat veel reizigers hun mobiele telefoon uitzetten in het buitenland in verband met de hoge roamingtarieven. Maar vanaf het najaar 2014 kan diezelfde smartphone een rol spelen bij het volgen en terugvinden van je bagage als je reist met het vliegtuig. KPN, Fast Track Company en Air France/KLM ontwikkelden twee innovatieve toepassingen waardoor je nooit meer je bagage hoeft kwijt te raken.

De twee toepassingen, eTrack en eTag, laten het bagageproces soepeler verlopen doordat het werkt op basis van M2M-technologie. Hiermee is de positie van bijna ieder voorwerp nauwkeurig te bepalen, wereldwijd en op ieder moment. De eTrack en eTag  kunnen samen of los van elkaar worden gebruikt.

eTrack

Met eTrack heeft de passagier een apparaatje dat hij of zij in zijn bagage kan plaatsen. Hierdoor is de locatie van de bagage dor middel van een eTrack-app continu te volgen met behulp van GPS en GSM. Mooie bijkomstigheid is dat de eTrack helpt diefstal te voorkomen, door de bagage via bluetooth te koppelen aan een smartphone. Op het moment dat de bagage en de telefoon van elkaar verwijderd raken, geeft de telefoon een alarmsysteem.

eTag

Online inchecken is handig omdat je dan niet meer aan hoeft te sluiten in de lange rijen voor de incheckbalies op het vliegveld. Dat heb je alvast gewonnen, maar vaak moet je dan toch in de rij voor het afgeven van je bagage. De eTag is een bagagelabel met twee e-ink displays dat al tijdens de online check-in de juiste barcode met vluchtinformatie kan krijgen. Op die manier regel je vooraf niet alleen je instapkaart, maar ook het bagagelabel. Dit vergroot de snelheid en de efficiency tijdens het bagageproces en verkort de wachttijden.

De verwachting is dat beide innovaties in het najaar worden geïntroduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Bijna voor heel Nederland 4G

KPN begon in 2012 als eerste provider met het uitrollen van 4G in Nederland. Het 4G netwerk staat voor supersnel...

Sluiten