Apple: vijftig miljard unieke downloads App Store

23 mei 2013 door in Mobiel internet.

appsDe app-markt is booming business schreven we al eens. Dat wordt nog eens bevestigd door de teller in de App Store van Apple die woensdag 15 mei stopte bij een record van 50 miljard app-downloads.

Even voor de beeldvorming, dat ziet er zo uit:

50.000.000.000

De App Store opende in juli 2008 de virtuele deuren voor gebruikers van iOS-apparaten, iPhone, iPad en iPod touch. Het bereiken van de 25 miljard downloads duurde een kleine vier jaar tot maart 2012. Nauwelijks een jaar later liet de Amerikaan Brandon Ashmore de teller op 50 miljard stoppen, dus de app-markt draait inderdaad op volle toeren. Ashmore kan in de toekomst nog de nodige apps downloaden, want hij krijgt een Apple-giftcard ter waarde van 10.000 dollar. Ook de vijftig App Store-klanten na de recorddownload kregen met een giftcard ter waarde van 500 dollar een leuk extraatje dat Apple misschien op weg helpt naar het volgende record.

Telling

Hoe heeft Apple geteld? Apple telt alleen unieke downloads per Apple-ID. Het maakt daarbij dus niet uit op hoeveel iOS-apparaten de app wordt geïnstalleerd. Ook updates worden niet in de telling meegenomen. De eigen apps van Apple in de store zijn optioneel te downloaden en worden daarom meegeteld. Vorige week maakte Google bekend dat de Google Play Store goed is voor 48 miljard app-downloads voor Androidapparaten. Ook Google telt installaties na de eerste aanschaf en updates niet mee. Het herdownloaden van vooraf geïnstalleerde applicaties telt ook niet mee.

Mijlpalen

Om een indruk te geven van de eerdere Apple-mijlpalen:

  • 5 miljard downloads: juli 2010
  • 10 miljard downloads: januari 2011
  • 15 miljard downloads: juli 2011
  • 30 miljard downloads: juni 2012
  • 40 miljard downloads: januari 2013
  • 45 miljard downloads: april 2013
  • 50 miljard downloads: mei 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone draait op de wind

De ontwikkelingen op telecomgebied staan niet stil, maar ook de wereld daaromheen is volop in beweging. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is...

Sluiten