Afzet smartphones LG stijgt, Samsung vlakt af

30 april 2014 door in Toestellen.

4g buitenlandSmartphones zijn nagenoeg niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Inmiddels hebben ruim 8,5 miljoen Nederlanders er een en wereldwijd werden er in 2013 ongeveer één miljard verkocht. In april kan worden teruggekeken op het eerste kwartaal van 2014. Dit kwartaal laat voor LG een stijging in de afzet van smartphones zien. Samsung meldt daarentegen een afvlakking. LG ziet het komende kwartaal ook zonniger tegemoet dan Samsung.

LG laat weten dat de omzet weliswaar met 4,3 procent daalde, maar dat verhinderde niet dat de winst steeg. De afzet van smartphones draaide op volle toeren. Er werden in het eerste kwartaal 1,23 miljoen telefoons verkocht en met name de LG G2 en de Nexus 5 zorgden voor die stijging van 19 procent. Eind juni van dit jaar introduceert de Koreaans fabrikant de LG G3 en verwacht daardoor ook voor de komende kwartalen een stijging van de afzet.

Samsung

Samsung, de andere Koreaanse telefoonproducent, is iets minder in jubelstemming. Hoewel winst en omzet nagenoeg gelijk bleven, ziet deze fabrikant wel een afvlakking van de afzet van smartphones. Exacte verkoopcijfers maakt Samsung niet bekend, maar schattingen gaan uit van een afzet van ongeveer negentig miljoen smartphones per kwartaal. LG vertrouwt opnieuw op een stijging in de komende kwartalen, Samsung denkt dat de afzet in het tweede kwartaal, ondanks de verwachte komst van een hoogwaardige variant op de Galaxy S5, niet veel hoger zal zijn dan de afzet in hetzelfde kwartaal in 2013.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Mobiel telefoongebruik ontleed

Kunnen we ons nog een leven zonder mobiele telefoon voorstellen? Een moment niets te doen? Dan pak je al snel...

Sluiten