Afstoot Simpel kost T-Mobile half miljoen klanten

6 november 2014 door in T-Mobile.

T-MobileHet klantenbestand van T-Mobile Nederland is het derde kwartaal van 2014 niet ongeschonden doorgekomen. De provider zag het afgelopen jaar maar liefst 570.000 klanten vertrekken. Dat blijkt donderdag uit de kwartaalcijfers over T-Mobile die het moederbedrijf Deutsche Telekom bekendmaakte.

Eind september kende de provider nog een totaal aantal klanten van 3,96 miljoen. Dat is een schril contrast met de ruim 4,5 miljoen klanten die een jaar eerder nog gebruik maakten van de diensten van T-Mobile.

Simpel
De oorzaak van de klantendaling is volgens het Duitse bedrijf te zoeken in de verzelfstandiging van het merk Simpel. Vanaf augustus opereert de zusterprovider steeds onafhankelijker, en ook de scheiding van klantenbestanden behoort daartoe. Daarnaast speelt ook de verkoop van de internetprovider Euronet dit jaar mee in de daling van het aantal klanten.

Prepaid
De grootste klappen in het klantenbestand vallen aan de prepaidkant. In het derde kwartaal van 2014 waren er nog 1,096 prepaidklanten bij T-Mobile, terwijl dat er een jaar eerder nog 1,392 miljoen waren. Het aantal klanten met een mobiel abonnement nam in dezelfde periode af van 3,142 miljoen in 2013 naar 2,867 miljoen in 2014.

Omzet
De omzet van T-Mobile nam op de Nederlandse markt met bijna 9 procent af tot 376 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat nam daarentegen flink toe, met 40 procent tot 161 miljoen euro.

CEO T-Mobile Nederland, Mark Klein, laat in een reactie weten blij te zijn met de behaalde resultaten: “De omzet neemt in lijn met de markt af, maar we weten opnieuw beter te presteren dan de markt. We laten zeer goede winstcijfers zien en blijven verder investeren in ons netwerk, onze proposities en onze service.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN introduceert KPN Up voor iOS

KPN heeft de eigen clouddienst KPN Up uitgebracht voor iOS. Android-gebruikers konden al sinds september gebruik maken van de opslagmogelijkheid...

Sluiten