ACM: weinig wijzigingen op telecommarkt

22 juni 2014 door in Algemeen en Mobiel internet.

ACMEr verschuiven dit jaar maar weinig marktaandelen op de Nederlandse markt voor telecommunicatie. Dat stelt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) woensdag op basis van onderzoek door Dialogic. De rapporten van Dialogic zijn vorig jaar aanbesteed en de voorbije maanden afgerond.

Bij de onderzoeken werd er gekeken naar de verwachtingen voor de markt voor internettoegang, vaste telefonie en zakelijke netwerkdiensten in de periode van 2014 tot en met 2018. Telecomprovider KPN blijft op het gebied van internettoegang naar alle waarschijnlijkheid de grootste partij. De provider wordt op internetgebied op de hielen gezeten door Ziggo en UPC. Zij hebben en blijven een groot deel van die markt in handen houden.

De onderzoekers verwachten verder dat de marktaandelen op het gebied van vaste telefonie stabiel blijven. Op de zakelijke telefoniemarkt wordt een daling van het marktaandeel van KPN voorzien.

Daarnaast verwacht Dialogic voor zakelijke netwerkdiensten (bijvoorbeeld communicatie tussen verschillende bedrijfsvestigingen) dat de marktaandelen nauwelijks veranderen, omdat klanten niet zo veel overstappen naar andere typen diensten en andere aanbieders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Simyo voor derde keer op rij beste provider

Provider Simyo is voor de derde keer op rij verkozen tot de beste provider in Nederland. Dat heeft de Consumentenbond...

Sluiten