Aantal klanten T-Mobile neemt af maar winst stijgt

12 mei 2014 door in T-Mobile.

NaamloosT-Mobile heeft het aantal klanten het afgelopen kwartaal sterk zien afnemen. De telecomprovider zag maar liefst 98.000 klanten vertrekken. De daling van het aantal klanten is niet nieuw: in heel 2013 stopten maar liefst 279.000 consumenten bij de provider. Het verlies van klanten in het eerste kwartaal van 2014 betekent een daling van 2,2% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. In 2013 daalde het aantal gebruikers zelfs met 6%.

Behoud van klanten
Met de daling van 2,2% komt T-Mobile op een totaal aantal klanten van 4,34 miljoen. Van de 98.000 gestopte gebruikers waren 24.000 contract-abonnees en 75.000 prepaid-klanten. Toch focust het bedrijf zich sterk op het behouden van klanten. Zo sloot de mobiele operator een contract met de apps Evernote en Runtastic waardoor huidige klanten tijdelijk gratis of met flinke korting van deze apps gebruik kunnen maken. Ook krijgen bestaande klanten een hogere korting bij verlenging van hun abonnement en kunnen ze eenvoudig meedoen met een gratis spaarprogramma voor leuke cadeaus. De acties blijken tot nu toe echter nog niet de juiste uitwerking te hebben.

Winst stijgt
T-Mobile zag de winst het afgelopen kwartaal wel stijgen. Ondanks een stabiele omzet, met 339 miljoen exact evenveel als vorig jaar, steeg de brutowinst van 114 miljoen euro naar 148 miljoen euro. Deze stijging van 34% komt onder andere door de verkoop van Online.nl in november vorig jaar.

De inkomsten uit mobiel internet stegen met maar liefst 33,8%. Toch waarschuwt directeur Mark Klein voor een nog steeds onder druk staande markt. “De verschuiving naar data in de gemiddelde inkomsten per klant zijn bemoedigend, maar dit kan de dalende inkomsten uit bellen en sms’en niet compenseren”, aldus Klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Actie: geen aansluitingskosten bij Hi

Goed nieuws: Je betaalt tijdelijk geen aansluitkosten bij Hi. De actie van Hi is vanwege succes verlengd. Tot en met...

Sluiten