Aanbieders mobiele telefoons moeten innoveren

12 januari 2013 door in Algemeen.

PhabletSamsung is een speler van formaat in de wereldeconomie, maar topman Lee Kun Hee is zich ervan bewust dat aan de top komen makkelijker is dan er te blijven. Het is nu zaak om te blijven innoveren op het gebied van product- en dienstontwikkeling. Uiteraard geldt dat niet alleen voor Samsung. Ook andere aanbieders zullen aan de bak moeten.

Met een marktaandeel van 29% nam Samsung in 2012 de eerste plaats in als producent van smartphones, vooral de Galaxy S III deed het erg goed en won het van de iPhone 5 van Apple. Het bedrijf doet het ook niet slecht op de tv- en computermarkt, reden voor optimisme dus. Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak gaf Lee de werknemers van Samsung echter de boodschap mee dat innoveren noodzakelijk blijft om de gevolgen van de economische crisis op te vangen en de concurrentie voor te blijven. Lee: “De markt is groot en de kansen zijn er, dus moeten we nieuwe producten en diensten ontwikkelen waar Samsung in de toekomst op kan bouwen.”

510 miljoen mobiele devices

Regeren is vooruitzien. Dat geldt ook voor de Koreaanse telefoongigant, dus voor 2013 staat niet alleen innoveren hoog op de agenda, ook de verkoopcijfers zijn ambitieus. In 2013 wil het bedrijf met 390 miljoen smartphones en 120 miljoen gewone mobiele telefoons in totaal 510 miljoen mobiele devices verkopen. Dat is 20% meer dan vorig jaar. Naast de Galaxy-serie die op Android draait, komen er een smartphones die worden ondersteund door Windows Phone 8 en mobiele toestellen die de open source OS Tizen gebruiken.

Phablet

Een belangrijke innovatie die Samsung in 2012 introduceerde is de phablet, een kruising tussen een smartphone en een tablet. Het succes van de Galaxy Note zal ook dit jaar bijdragen aan het ambitieuze verkoopdoel. De phablet werd in 2012 binnen tien maanden tijd 10 miljoen keer verkocht en inmiddels is er een Galaxy Note 2. Maar ook andere fabrikanten zullen zich niet onbetuigd laten. Het Chinese Huawei kondigde deze week de Ascend Mate aan. Een phablet met een 6.1 inch scherm waardoor het toestel iets groter is dan de Galaxy Note. Kortom, ook in 2013 is er volop beweging te verwachten op de markt voor mobiele telefonie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Mogelijk lokaal tarief binnen Benelux

Op termijn krijgen België, Nederland en Luxemburg mogelijk één lokaal tarief voor mobiel bellen. In 2013 worden de mogelijkheden onderzocht. Luc...

Sluiten