4G van T-Mobile daadwerkelijk sneller

15 september 2014 door in T-Mobile.

T-MobileHet 4G-netwerk dat T-Mobile volgend jaar over heel Nederland wil uitrollen, blijkt daadwerkelijk sneller te zijn dan gemiddeld. Dat wordt uitgewezen door Ookla-snelheidstesten. Het is de bedoeling dat elke T-Mobile-gebruiker hier voor het einde van 2015 gebruik van kan maken. Voorlopig zijn het vooral nog de steden die toegang hebben tot het 4G-netwerk.

Ookla
Als je praat over mobiel netwerksnelheid, praat je over Ookla. Ookla voerde de onafhankelijke snelheidstesten uit van januari tot en met september dit jaar. Daaruit bleek dat het mobiele 4G-netwerk van T-Mobile het beste scoort op de plekken waar het netwerk vernieuwd is.

Ook heeft Ookla een app waarmee jij als smartphonegebruiker je mobiele snelheid kunt meten. Deze wordt zo’n 90.000 keer per maand gebruikt.

 

Steeds meer 4G
Uiteraard is T-Mobile heel tevreden met dit resultaat. De CEO van T-Mobile Netherlands, Mark Klein, geeft aan dat de hoogste snelheid een doel werd in aanloop naar de frequentieveiling van 2012. “Klanten die gebruik maken van het nieuwe netwerk zijn 19 procent loyaler en veel tevredener over het netwerk.”

Ook zegt hij dat het aantal netwerkklachten in de nieuwe gebieden is gedaald met 35 procent: “Dat vertoont bovendien een duidelijk dalende trend.”

Goede combinaties
Lampros Iskos, de CTO van T-Mobile weet de goede resultaten wel te verklaren: door een uitgebalanceerde combinatie van de juiste frequenties, apparatuur en de hoge antennedichtheid.

Sinds de frequentieveiling heeft T-Mobile het hoogste volume op haar naam staan, in het hoge 1800 Mhz én lage 900 Mhz spectrum. De goede kwaliteit is te danken aan de hoge antennedichtheid en er is flink wat netwerkapparatuur vervangen. Iskos: “Dat bewijst voor mij dat we de juiste strategie hebben om onze ambities te verwezenlijken.”

Iedereen 4G
Doordat alle vijfduizend antennes in Nederland vervangen worden, duurt het nog even voordat iedere T-Mobile-gebruiker kan genieten van 4G-snelheid. Maar eind 2015 zou toch echt iedereen 4G moeten hebben.

Aan het einde van dit jaar hebben 70% van de T-Mobile-gebruikers al toegang tot het netwerk, waaronder de twintig grootste stedelijke gebieden. Ook zal T-Mobile het lage 900 MHz-spectrum nog voorzien van 4G zodat het internet binnenshuis ook beter wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
ING voegt stembediening toe aan app

ING geeft half september een bijzondere update aan haar Mobiel Bankieren-app. Er wordt een spraakassistent aan de app toegevoegd. Daarmee kun je onder...

Sluiten