4G: toegang Hi-klanten en roaming via T-Mobile

7 maart 2014 door in KPN en T-Mobile.

prepay_sim_onlyKlanten van Hi met een Hi Medium, Large of Eindeloos abonnement hadden al toegang tot het 4G-netwerk van KPN dat nu nagenoeg landelijk dekkend is. Sinds deze week kunnen ook klanten met de goedkopere abonnementen en sim only het snelle netwerk gebruiken. En er is meer te melden op 4G-gebied; T-Mobile gaat in het tweede kwartaal 4G-roaming aanbieden.

De gebruikers van de varianten Hi Start en Hi Sim Only die hun contract afsloten na 2 september 2013 krijgen zonder bijbetalen toegang tot het 4G-netwerk. Naast dit deel van de bestaande klanten geldt het ook voor nieuwe contracten. Bestaande klanten kregen toegang door het uit- en aanzetten van het toestel. Klanten met een ouder abonnement krijgen geen toegang tot het nieuwe netwerk. Uiteraard is het zo dat je een geschikte telefoon moet hebben en dat er 4G-dekking moet zijn. Dat laatste kan bijna nergens in Nederland meer een probleem zijn, want de honderd procent dekking is bijna bereikt. Simyo, de andere KPN-dochter, biedt met de Flex-bundel ook 4G aan, maar daar betaalt de klant vijf euro per maand voor. Simyo biedt een maximale downloadsnelheid van 25 Mbps, wat neerkomt op een gemiddelde van 15 Mbps, en een uploadsnelheid van 5 Mbps. Deze flexibele bundel is maandelijks aan of uit te zetten.

4G-roaming

In het tweede kwartaal van dit jaar gaat T-Mobile roaming via 4G aanbieden. Klanten in Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje kunnen als eerste internetten via elkaars netwerken. Wat dat moet gaan kosten maakte T-Mobile nog niet bekend. Moederbedrijf Deutsche Telekom maakte ook bekend dat het bezig is met het testen van LTE-Advanced. Dat is een nog sneller 4G-netwerk waarbij 300 Mbps de standaardsnelheid moet worden. In Nederland wordt al wel getest, maar de uitrol laat op zich wachten. Het normale 4G-netwerk is nog niet klaar en, ook niet onbelangrijk, er zijn nog geen geschikte telefoons voor LTE-Advanced. “We wachten alleen nog op de smartphone-fabrikanten”, zei Niek Jan van Damme, hoofd van het Duitse netwerk van Deutsche Telekom. “Zo gauw zij er klaar voor zijn, zullen wij de hogere snelheid leveren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Iedereen heeft smartphone

De kop van dit artikel is erg enthousiast gesteld. Natuurlijk heeft in Nederland niet iedereen van dertien jaar en ouder...

Sluiten