4G Plus al mogelijk bij KPN

22 september 2014 door in KPN.

KPNDe toestellen met een ondersteuning voor 4G+ moeten nog geïntroduceerd worden maar krijgen nu al een voorzichtig, warm welkom op van KPN: op meerdere plekken in Den Haag heeft de provider zijn 4G Plus-service al aangezet. Met 4G Plus bij KPN zijn snelheden mogelijk van meer dan 200 Mbps.

LTE Advanced
Voor 4G Plus maakt KPN gebruik van LTE Advanced. Daarmee kun je frequenties stapelen, waardoor meer capaciteit in het netwerk ontstaat en hogere snelheden mogelijk zijn.

Met het aanzetten van de 4G Plus-service is Den Haag de eerste plek waar KPN 4G en 4G+ op de 1800 MHz-frequentie mogelijk maakt. De komende maanden zal de provider dit op meer plekken in Nederland doen. Het merendeel van de 4G-gebruikers zal hiervan profiteren omdat hun toestel de 1800 MHz-frequentie ondersteunt.

4G Plus
Voor 4G Plus heb je echter een toestel nodig die dat ook ondersteunt, deze moeten nog worden geïntroduceerd. De service wordt in ieder geval toegevoegd aan alle abonnementen van KPN.

Ook zal de provider geen snelheidslimiet meer stellen. Die aanpassing wordt de komende weken langzaam geactiveerd, voor zowel lopende als nieuwe abonnementen.

Extra capaciteit
Jacob Groote, de Vice President Mobile Operations van de KPN vindt het in ieder geval helemaal mooi allemaal. Nu kan KPN steeds meer de groeiende vraag om snel mobiel internet beantwoorden.

Tijdens een demonstratie van de betreffende technologie eerder dit jaar, werd er een piekdownloadsnelheid gehaald van meer dan 200 Mbps. “Het is natuurlijk prachtig dat wij onze klanten onder ideale omstandigheden zulke mobiele internetsnelheden kunnen bieden”, zegt Groote. “Het is echter belangrijker dat we door middel van 4G en de uitrol van 1800 MHz extra capaciteit aan het netwerk toevoegen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
KPN en Vodafone hebben moeite op sim-only-markt

Uit een rapport van het Telecompaper Consumer Panel blijkt dat secundaire merken van grote mobiele operators moeite hebben om hun...

Sluiten