4G-netwerk van T-Mobile is eind oktober dekkend

13 augustus 2015 door in T-Mobile.

t-mobileNog even en T-Mobile’s gloednieuwe 4G-netwerk is landelijk dekkend. De provider heeft een recordaantal masten in Nederland geactiveerd. Vanaf eind oktober zal het nieuwe 4G-netwerk van de provider landelijk dekkend moeten zijn. Ook kunnen klanten van T-Mobile Nederland gebruik maken van het 4G-netwerk in België en Duitsland.

Met landelijk dekkend wordt bedoeld dat in ieder geval 95 procent van de Nederlandse bevolking in het dekkingsgebied woont.

Betere dekking
T-Mobile’s dekking voor bellen en mobiel internetten is flink verbeterd dankzij het nieuwe netwerk. Er zijn namelijk flink wat 3G- en 4G-masten bij gekomen. Sinds T-Mobile de nieuwe planning aankondigde in april, zijn er maar liefst 2000 4G-masten bij geplaatst en 600 3G-locaties. En dat worden er de komende maanden alleen nog maar meer.

Op haar website schrijft de provider: “T-Mobile biedt haar klanten een compleet nieuw netwerk en met een hoge dichtheid zorgen wij ervoor dat onze klanten maximale snelheid, dekking en capaciteit kunnen ervaren.” Voorlopig gaat de uitrol van het vernieuwde netwerk naar T-Mobile’s eigen zeggen in “de hoogste versnelling”.

4G in België en Duitsland
Ook kunnen de klanten van T-Mobile Nederland al gebruik maken van het 4G-netwerk in Duitsland (sinds juli) en in België (per direct). “T-Mobile heeft bewust gekozen om te starten met de aangrenzende landen.”

Want ook in andere landen zal 4G-roaming mogelijk gemaakt worden de aankomende maanden. Denk bijvoorbeeld aan Engeland en Frankrijk. “Het streven van T-Mobile is om in 2015 in 15 tot 20 landen 4G-roaming aan te bieden.”

Op dit moment telt T-Mobile Nederland 3,7 miljoen klanten. Eerder rolden KPN en Vodafone al een landelijk dekkend 4G-netwerk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile verliest 141.000 klanten in tweede kwartaal

De tweede kwartaalcijfers van T-Mobile Nederland tonen wederom een daling van het klantenbestand. De provider raakte in het tweede kwartaal van 2015 maar...

Sluiten