4G-netwerk Tele2 bijna een feit

15 december 2014 door in Tele2.

Tele2Nog even en het 4G-netwerk van Tele2 gaat de lucht in. Binnenkort kun je er als bestaande Tele2-klant gebruik van maken (als je toestel het ondersteunt natuurlijk). Daar zitten geen extra kosten aan verbonden. CEO Jeff Dodds: “De laatste twee jaar heeft ons team zich volledig gericht op het bouwen van het best functionerende 4G-netwerk van Nederland, met de ambitie om al onze klanten de allerbeste mobiele gebruikservaring te kunnen bieden.”

Het nieuwe Tele2-netwerk wordt op de eerste dag van het nieuwe jaar gelanceerd over een gebied van 2100 vierkante kilometer. Dat strekt zich vooral uit over Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Dat is drie keer zo groot als de dekking die de provider minimaal zou moeten realiseren volgens de frequentievergunning. In maart 2016 zou het 4G-netwerk landelijk dekkend moeten zijn.

Volgens de CEO bezorgt Tele2 andere providers een uitdaging omdat er lage kosten zijn voor de bouw en het gebruik van het netwerk. “Dat is vooral ook omdat Nederlandse consumenten 4G nog steeds zien als een premium product. Daarnaast behoren de Nederlandse prijzen voor mobiele internet nog steeds tot de hoogste van Europa.”

Frequenties
De ambitie om klanten de allerbeste gebruikservaring te bieden, is mede mogelijk door de lage (800Mhz) en hoge (2600Mhz) frequenties die Tele2 tot haar beschikking heeft. De mix van beide zijn cruciaal om in het hele land zowel binnen- als buitenshuis een uitstekende dekking te kunnen garanderen.

Tele2 is wereldwijd de eerste provider die een 4G-only netwerk neerzet. Er hoeft geen 2G- of 3G-netwerk onderhouden te worden, wat flink kosten bespaard. Klanten zonder 4G-toestel kunnen blijven vertrouwen op het netwerk van T-Mobile.

Netwerk
Er worden geen enkele antenne-opstelplaatsen neergezet maar meerdere opstelpunten waarmee één grote cel wordt gevormd (clusteren). Zo ontstaat er dichte dekking binnen een cel. Het eerste dekkingsgebied dat vanaf januari gelanceerd wordt, bestaat uit zes van die cellen. Er zijn al meer opstelpunten maar deze zijn nog uitgeschakeld. “Zij voldoen nog niet aan onze hoge kwaliteitseisen.”

De laatste maanden is het nieuwe netwerk nog eens grondig getest door een aantal Tele2-werknemers. Tele2 heeft de lage 800 MHz en hoge 2600 MHz-frequentie tot haar beschikking waarmee ze de beste dekking probeert te bieden.

Vanaf maart 2015 wordt het LTE-Advanced netwerk aangeboden voor de klanten die gebruik willen maken van de laatste techniek.

Een stille hint..
Tegen Nutech vertelde de dezelfde CEO dat Tele2 in alle segmenten van de markt actief wil zijn en dat er de flexibiliteit is om te concurreren op elk niveau: van hele kleine bundels tot zeer grote of ongelimiteerde bundels”, zei hij vrijdag.

Wanneer wordt gevraagd naar onbeperkt internetten, zegt hij: “Er is duidelijk een markt voor onbeperkt en het is niet ongewoon voor ons om markten op te schudden.” Momenteel is de grootste 4G-bundel 10 GB per maand, aangeboden door T-Mobile voor 26,50 euro per maand bij een contract van twee jaar.

Sim-only-abonnement
Geen Tele2-klant maar wel benieuwd naar haar sim-only-abonnementen? De provider biedt je een proefmaand aan, zonder abonnements-, aansluit- of verzendkosten. Deze is ingegaan op 4 december en loopt tot 4 januari. Zo hoopt Tele2 tegemoet te komen aan mensen die hun goede toestel niet kwijt willen maar wel een aantrekkelijk(er) abonnement willen.

Na de proefmaand wordt deze wel automatisch verlengd. Maar omdat Tele2’s sim-only-abonnement een vaste contractperiode kent kun je ‘m elke maand opzeggen. Ook kun je per maand je bundel aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Ook Youfone biedt nu 4G

De tijd is daar: ook Youfone biedt je nu 4G aan. Dat gebeurt in de vorm van een extra module...

Sluiten