4G-netwerk T-Mobile in november actief

17 september 2013 door in Mobiel internet en T-Mobile en Vodafone.

TMobile_map-v4Na KPN en Vodafone is T-Mobile de derde provider die een 4G-netwerkt uitrolt. Op maandag 18 november gaan alle klanten met een geschikt toestel die in het dekkingsgebied wonen zonder extra kosten over op het nieuwe netwerk. Het netwerk wordt in fases uitgerold, dus niet alle klanten kunnen meteen gebruik maken van stabiel en supersnel internet.

T-Mobile begint met de uitrol in Groot-Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en delen van Den Haag. Eind 2014 moet dan tachtig procent van de klanten toegang hebben tot 4G. Eind 2015 is de honderd procent dekking gepland. Voor een aantal abonnementen geldt dat er een verhoging volgt van de snelheid van databundels die samenhangt met de prijs en de omvang van de bundel. Bij de goedkoopste gaat de theoretische snelheid van 3,6 Mbs naar maximaal 15 Mbs, bij de duurste van 14,4 naar maximaal 50 Mbs. Klanten met een geschikt toestel hebben meteen toegang, maar ook gebruikers van het 3G-netwerk profiteren. Dat wordt minder druk en de provider blijft investeren in modernisering van het bestaande netwerk.

iPhone

Vodafone begon in augustus met de introductie van 4G. Met ingang van 18 september is het de eerste provider die 4G voor de iPhone 5 aanbiedt aan klanten met een RED-abonnement. Op die datum komt de iOS 7-update beschikbaar die de toestellen geschikt maakt voor 4G, vooralsnog dus alleen nog in het grootste gedeelte van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Maastricht en de stad Utrecht. Bezitters van een iPhone 5 die geen klant zijn van Vodafone maar wel 4G willen, kunnen een RED Sim Only abonnement afsluiten. Het Vodafone aanbod van 4G-toestellen wordt uitgebreid met de iPhone 5s en 5c zodra deze in Nederland op de markt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Ziggo Mobiel gelanceerd

Eerder dit jaar liet Ziggo weten ook mobiele diensten aan te gaan bieden. Vandaag lanceerde het kabelbedrijf twee sim only-varianten...

Sluiten