4G-netwerk komt dichterbij voor Tele2-klanten

7 april 2015 door in Tele2.

Tele2Nog even en alle Tele2-klanten met een 4G-ondersteunend toestel krijgen toegang tot het 4G-netwerk. Binnen drie maanden moeten al deze klanten er gebruik van kunnen maken. Dat heeft een woordvoerder van de provider bevestigd.

Eerst worden alle klanten die in het dekkingsgebied overgezet, stelt Jan-Willem te Gussinklo. Dat zouden er komende maand al veertigduizend zijn. Dat checkt de provider door de toestellen te bekijken waarmee klanten op het netwerk zitten. Ook wordt er gekeken welke smartphone klanten kozen bij het afsluiten van een abonnement.

Landelijke dekking
Landelijke dekking is nog niet aan de orde bij Tele2. Voor bestaande klanten werd het netwerk eerder dit jaar al aangezet en sindsdien kunnen steeds meer klanten er gebruik van maken. Met een eigen 4G-netwerk zal Tele2 de vierde provider op rij zijn in Nederland. KPN, Vodafone en T-Mobile bieden het netwerk al aan.

KPN had de primeur om als eerste een landelijk dekkend 4G-netwerk te realiseren, waarna Vodafone volgde. Het netwerk van T-Mobile is met name dekkend in de Randstad en deze is vrijwel het snelst van allemaal. De reden dat T-Mobile nog niet zo snel landelijk dekt, is volgens het bedrijf omdat het geheel nieuwe netwerk vanaf de grond is opgebouwd. Eind 2015 zou het 4G-netwerk van T-Mobile een feit moeten zijn.

4,3 miljoen mensen op 4G
Landelijk maken er nu zo’n 4,3 miljoen mensen gebruik van het 4G-netwerk. Experts verwachten een ware prijzenoorlog wanneer ook Tele2 een landelijk dekkend netwerk biedt. De verwachting is dat dat over een jaar gebeurt.

Nu dekt Tele2 vooral nog in de Randstad. Een groot deel daarvan heeft buitenshuis dekking op het 4G-netwerk, binnenshuis is dat in ongeveer de helft van het gebied. Bestaande klanten krijgen voorrang, nieuwe klanten volgen later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vodafone past abonnementen aan: lagere prijzen, grotere bundel

Een actie van Vodafone, waarschijnlijk tijdelijk: momenteel biedt de provider meer data aan voor een lagere prijs. Zo zijn de...

Sluiten