4G nu mogelijk in het buitenland

2 april 2014 door in Mobiel internet.

4g buitenlandBen jij een smartphone gebruiker met een toestel die 4G ondersteunt én heb jij het nieuwe netwerk in je abonnement? Er is namelijk goed nieuws voor de smartphone gebruikers in het buitenland! Verschillende providers zorgen ervoor dat hun klanten ook beschikking hebben over 4G buiten de grenzen van Nederland. Bekend is dat providers als KPN, Hi, Vodafone en T-Mobile overgaan op een 4G netwerk in het buitenland.

Pioneer op dit gebied is provider KPN (en dochteronderneming Hi). Half februari werd bekend dat KPN klanten ook in Noorwegen en Frankrijk gebruik kunnen maken van het 4G netwerk, waarna later Spanje, Engeland, Japan en de VS volgden. Wil jij als KPN of Hi klant een 100MB bundel binnen Europa, dan ben je 10 euro per maand extra kwijt. Reis je buiten de grenzen van de EU, dan betaal je voor 25MB 30 euro per maand.

Bij Vodafone lijkt de klant meer keuze te hebben in het aantal landen waar roaming beschikbaar gaat worden. Men kon al 4G roamen in Griekenland, Italië, Portugal, Roemenië en Spanje, maar vanaf de zomer vult Vodafone deze lijst aan met Australië, Duitsland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. Ondanks dat Vodafone dezelfde prijs als voor 3G roaming in rekening brengt, kan het 4G netwerk voor kosten in het buitenland zorgen doordat het internet sneller is, en het verbruik omhoog schiet. Je doet er dus als Vodafone klant verstandig aan om éérst de reisbundels van het desbetreffende land te checken!

In tegenstelling tot Vodafone en KPN, waar duidelijk is dat de kosten voor het 4G netwerk tegen dezelfde prijs als 3G aangeboden worden, is bij T-Mobile nog niets bekend over de kosten. Wel is bekend dat vanaf de lente ook deze provider 4G in landen als Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje gaat aanbieden, waar later Tsjechië en Griekenland aan toegevoegd zullen worden. T-Mobile maakt gebruik van de nieuwe technologie LTE-Advanced, maar daar moeten de toestellen wél beschikbaar voor zijn. Veel van de huidige toestellen zijn dat nog niet en dit kan dan ook nog enige tijd duren.

Al met al, providers gaan mee met de huidige technologische ontwikkelingen en maken het voor jou als klant in het buitenland ook mogelijk op hoge snelheid te surfen, tweeten, Instagrammen enzovoort. De kosten zijn nog wel hoog, en het is helaas nog niet overal beschikbaar. Maar de mogelijkheid is er wel om bereikbaar te zijn, zelfs tijdens je vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile verbetert bereik in grote steden

T-Mobile heeft bekend gemaakt zijn 3G-netwerk te verbeteren in vier grote steden in Nederland. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en...

Sluiten