4G-klanten van KPN verbruiken drie keer zoveel data

30 april 2015 door in KPN.

KPNUit de kwartaalcijfers van KPN blijkt dat de 4G-klanten drie keer zoveel data als 3G-klanten. De 4G-klant verbruikt gemiddeld 1040 MB per maand, bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden. Ook 3G-klanten zijn wat meer data gaan verbruiken. Desondanks verdient de provider gemiddeld minder per mobiele klant. 

De kwartaalcijfers werden vanmorgen bekendgemaakt.

Meer dataverbruik
De 4G-klant bij KPN verbruikt gemiddeld 1040 MB per maand. Vorig jaar lag dat aantal nog op 660 MB per 4G-klant. Voor 3G klanten is het aantal maar een beetje toegenomen. Zij verbruiken nu gemiddeld 310 MB per maand, tegenover 260 MB per maand in het eerste kwartaal van 2014.

En als je meer data verbruikt, dan neem je een grotere bundel. Dus dat ziet de provider ook terug: waar vorig jaar nog zo’n 20 procent van de mobiele klanten een bundel had van 1 gigabyte of groter, ligt dat percentage nu op 40 procent van de klanten. Daarnaast is het aantal 4G-klanten groter geworden: waar vorig jaar 20 procent van de klanten op het 4G-netwerk zat, ligt dat aantal nu op 46 procent.

Het gemiddelde bedrag dat KPN per mobiele klant  binnenhaalt, is echter gedaald. Dit wordt aangeduid als average revenue per user en deze komt in de kwartaalcijfers uit op 26 euro per maand. Vorig jaar lag dat bedrag 2 euro hoger.

Meer abonnementen, minder prepaid
Het aantal particuliere KPN-klanten met een abonnement is toegenomen met 8,1 procent: nu 3,4 miljoen. Daarentegen zijn er minder prepaid-klanten. Met een aantal van 7,7 procent is dit gedaald naar 1,7 miljoen.

Ook wat betreft vaste aansluitingen maakte de provider een groei door. Er zijn meer particuliere klanten bijgekomen (het aantal steeg van 2,7 naar 2,8 miljoen) en het aantal triple-play-klanten ((telefonie, internet en digitale televisie) is van 1,3 naar 1,5 miljoen gegroeid. Dat is van 46 naar 52 procent gegroeid. Ook het aantal glasvezelklanten is gegroeid van 501.000 naar 612.000.

Bereik op mindere plekken
Vanmorgen werd ook bekend dat KPN het mobiel bereik op minderbevolkte plekken gaat aanpakken. Waar de focus eerst op gebieden lag met minimaal 1500 inwoners, worden nu ook plekken met een lagere bevolkingsdichtheid aangepakt. Deze vind je vooral in de oostelijke helft van het land. Ook sommige plekken met minder mobiel bereik in Noord-Holland en Noord-Brabant worden aangepakt. Er worden nieuwe technieken ingezet om de dekking te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
T-Mobile biedt vanaf oktober landelijk dekkend 4G-netwerk

Een aangepaste planning bij T-Mobile. De voorspelling om vanaf eind 2015/begin 2016 een landelijk dekkend 4G-netwerk aan te bieden, is...

Sluiten